a1Danas postoje veoma jednostavni i neinvazivni tretmani koji će učiniti da osoba bolje izgleda, da se bolje oseća, što će uticati na povećanje njenog samopouzdanja, kao i na kvalitet njenog života.

Najbolji kandidati za ovakve tretmane su psihički stabilne osobe, koje jednostavno žele da uspore starenje ili uklone neki nedostatak, bez nerealnih očekivanja i sa razlogom da bi se bolje osećali.

HIJALURONSKI FILERI

Hijaluronska fileri se sastoje od čiste kristalne hijaluronske kiseline. Hijaluronska kiselina je bezbjedna i prirodna supstanca. Ona se prirodno nalazi u ljudskom organizmu, a 50% njene ukupne količine se nalazi u koži. To je supstanca u obliku gela koja ima ulogu potpore kolagenim vlaknima i ostalim faktorima kože. Hijaluronska kiselina se vremenom, tokom prirodnog procesa starenja, resorbuje.

Suština tretmana filerima je da nadoknadimo količinu hijaluronske kiseline koja se tokom vremena resorbovala. Fileri su, zapravo, hijaluronska kiselina u obliku gela koja se ubrizgava u kožu. Na taj način, tamo gde je potrebno, nadoknađujemo svoje sopstvene materije koje smo izgubili tokom godina.

pasted image 286x176-crop-u2152

Hijaluronski fileri su najbolje rešenje za one koji žele da uklone fine linije ili duboke bore sa lica, a ne žele da imaju operaciju. Oni su pravi izbor tretmana za muškarce i žene koje žele da odole starenju. Filerima se postiže potpuno prirodan osećaj i mladolik izgled lica pa je  to razlog za njihovu izuzetnu popularnost širom sveta.

Fileri su, takođe,  i bezbjedno  nehiruško liječenje koje ublažava ožiljke na koži dopunjavajući oštećenu kolagenu strukturu ispod kože. Hijaluronski fileri se primenjuju na različite tipove kože. Izbor tretmana za uklanjanje bora će biti procenjen tokom konsultacije sa lekarom.

pasted image 341x148-crop-u2157

Hijaluronski fileri se ubrizgavaju direktno u kožu u malim količinama, pri čemu se koriste tanke, fine iglice. Da bismo postigli Vaš maksimalni komfor, primenjuje se lokalna anestezija.

Tretman je jednostavan, bezbedan i bezbolan, traje od 10 do 30 minuta. Rezultati se vide odmah nakon tretmana. Postiže se efekat zategnutosti, jedrine i hidratacije. Filerom se popunjava volumen kožnog nabora, tako da bore potpuno nestaju. Koža postaje glatka, vraća se mladalačka struktura lica, što čini da se osjećate mlađe i prijatnije.

Iskustvo pokazuje da neki pacijenti imaju nelagodan osećaj na mestu uboda, što traje par dana nakon punjenja bora.

Nakon tretmana može da se pojavi crvenilo ili blagi otok, koji traje manje od 7 dana. Dok traju crvenilo i otok treba izbjegavati sunčanje i izlaganje jako hladnom vazduhu.

pasted image 293x112-crop-u2162

– popuniti nazo-labijalne bore

– poboljšati marionete

– povećati jagodice

– popuniti bore na čelu i između obrva

– popuniti bore na vratu

– popuniti bore na dekolteu, između grudi

– popuniti borice oko očiju, tzv. “crow feet” (svračje noge)

– regenerisati šake

– uvećavati usne

– istaći ivice usana

– popuniti borice iznad gornje usne

– popuniti borice ispod donje usne

– podmladiti ušne resice

– zategnuti viličnu liniju

– popuniti ožiljke od akni

MEZOTERAPIJA

Mezoterapija je stara metoda oko 80 godina koja se počela prvo koristiti u Francuskoj kod ublaživanja bolova mišića i zglobova. Cilj metode je površinsko ubrizgavanje raznih tvari pomoću injekcije na mjesto gdje je potrebno određeno djelovanje.

 

Riječ  MEZOTERAPIJA  potiče od grčkih riječi mesos  što znači srednji, i terapeia (θεραπεία),  tj. medicinski tretman. Mezoterapija je nastala u Francuskoj 1952., a razvio ju je Dr Michael Pistor. Dr Pistor je imao za cilj da ubrizga malu količinu medikamenta, samo nekoliko puta, tačno u odgovarajuće mesto. Procedura je zvanično priznata od strane francuske “Académie de Medecine” 1987. godine i stavljena na spisak medicinskih procedura finansiranih od strane zdravstvenog fonda Francuske.

Mezoterapija može biti:

• invazivna kada se radi iglicama

• neinvazivna – mezoporacija

Mezoterapija je medicinski postupak u kojem se veoma male količine farmaceutskih proizvoda, vitamina, minerala i aminokiselina ubrizgavaju u mezoderm (srednji sloj kože). U zavisnosti od toga koje aktivne materije koristimo, postižemo različite rezultate.  Aktivne materije se mogu ubrizgavati u kožu tankim iglicama ili se mogu unositi uz pomoć aparata. Kokteli se određuju po strogo poznatim i svetski priznatim protokolima, uzimajući u obzir stanje koje se tretira, mjesto i efekat koji se želi postići. To znači da se za svakog klijenta priprema poseban izbor koktela i šema lečenja, a to zavisi od mišljenja ljekara formiranog poslije opsežnog razgovora i uvida u zdravstvenu istoriju klijenta. Mezoterapija se može primeniti na lice, vrat, dekolte, šake i na sve ostale regije tela. Postupak uključuje višestruke mikroinjekcije u lokalizovanim područjima kako bi se postigli maksimalni rezultati. Potrebno je ubrizgati male količine tačno određenih aktivnih supstanci u lokalizovana područja. Postupak traje 20-30 minuta uz minimalne neudobnosti.

Mezoterapija je nehiruška alternativa za mršavljenje i preoblikovanje tela (body sculpting). Postupak je dokazano djelotvoran i za podmlađivanje lica i vrata, kao i za lečenje određenih vrsta gubitka kose. Mezoterapija je sigurna i uspješna metoda, primenjuje se u  mnogim zemljama Evrope i Amerike već godinama unazad.

– za lečenje celulita (sva četiri stadijuma);

– za zatezanje kože stomaka, oko kolena, podvaljka, nadlaktica, butina (naročito unutrašnje strane butina).

Efekti mezoterapije su lokalni i sistemski te doprinose opštem poboljšanju stanja organizma i podmlađenosti.

Primjenjuje se  za podmlađivanje, hidrataciju, zatezanje i kompletno osvježenje kože lica.Ubacivanjem mezoterapijskih koktela (hijaluronske kiseline, vitamina, oligoelemenata) podstiče se proces podmlađivanja ćelija čineći ih aktivnim da započnu proces proizvodnje vlastitog kolagena i elastina. Takodje, sam postupak izvodjenja, sitna bockanja stimulišu kožu na obnavljanje, na samostalnu prirodnu proizvodnju vlastitog hijalurona i vlastitog kolagena. Ovi tretmani preporučuju se već od 25 godine, kako bi se spriječilo formiranje bora, ali i u poznim godinama kada bore već postoje. Zavisno od tipa i starosti kože primjenjuju se i različiti kokteli. Mezoterapija je našla svoje mjesto i u liječenju aknaste kože, ubacivanjem koktela koji utiču i balansiraju rad lojnih žlijezda.

Tretman se izvodi tri puta na deset dana ili kod izraženih sitnih bora četiri puta na deset dana,a potom tretmani održavanja se provode na tri do šest mjeseci,dakle zavisno od tipa kože. Tratman traje oko 30 minuta, bezbolan je, tragovi od uboda nestaju u potpunosti za par sati, a nakon tretmana  pacijenti najčešće opisuju svoju kožu kao odmornu, zategnutu i sjajnu.

Naročito se preporučuje poslije ljeta kada je koža isušena, dehidrirana.

Aplikovani rastvori ne sadrže nikakve hormonske komponente već se sastoje od prirodnih supstanci koje sadrže enzime (lipolitike i fibrinolitike), vitamine, minerale, oligoelemente, aminokiseline, ekstrakte biljnog i ćelijskog porekla jednostavno sve što je potrebno problematičnoj koži.

Danas svoju najširu primjenu mezoterapija ima u borbi protiv celulita i nepravilnih oblina.  Unešenim materijama se razgrađuje kapsula lipocita, pa su rezultati vidljivi već poslije prvih tretmana. Celulit se javlja u pubertetu i progresivno se pogoršava sa godinama. Najčešće se javlja na bokovima, nogama i zadnjici i ne javlja se samo kod gojaznih. Verovali ili ne, češći je kod mršavih žena. Veoma često se javlja posle porodjaja i kod žena koje uzimaju kontraceptive, jer metabolički sistem ne može da se otarasi velike koncentracije estrogena.

Tretman se sastoji od serije uboda malim iglicama na celulitom zahvaćenoj regiji i aplikovanja minijaturnih doza aktivne supstance pri svakom ubodu. Rezultati su vidljivi nakon 2 do 3 tretmana, a za celokupni tretman potrebno je do 10 tretmana.

Prema iskustvima medicinske struke iz područja estetske kirurgije to je jedna od najuspješnijih metoda za uklanjanje celulita. Ne djeluje samo na kožu, nego i na potkožno tkivo, dakle ondje gdje nastaje problem celulita, jača vezivo i pojačava metabolizam stanica koje tada bolje sagorijevaju masti. Prednost u odnosu na druge metode je da se može primjenjivati i kod osoba s proširenim venama, jer je nježna i ne gnječi tkivo, nego dapače, poboljšava cirkulaciju, a osim toga primjenjuje se u tjednim intervalima, dakle ne prečesto jednom u nedelju dana.

U mezoterapiji tela, ovaj metod se radi po zonama, i to: butine, stomak, bedra, vrat, nadlaktice, kolena.

Nerijetko smo svjedoci da iako neko postigne gubitak kilograma i željenu težinu, na kritičnim regijama ipak ostaju masne naslage koje ruše ideal harmonične, neodoljive figure. Najčešći problem u ženskoj populaciji su kukovi, bedra, stomak i ruke, dok je kod muškaraca u najvećem broju slučajeva kritična regija stomak.

Lipolitički koktel se unosi u masno tkivo tankim iglicama, koji potom narednih mjesec dana topi masne naslage. Na mjestu uboda javlja se blago crvenilo i osjećaj svraba u narednih dan ili dva. Može se javiti i neka modrica koja prolazi za par dana. Tokom narednih mjesec dana od momenta ubrizgavanja lipolitičkog koktela neophodno je da se pacijent pridržava zdrave ishrane i da ne konzumira alkohol.

Lipolizu možemo nazvati „nehirurška liposukcija“ jer djeluje lokalno na sličan način kao hirurgija – odstranjuje lokalni problem, tj. odstranjuje lokalne masne naslage. Tako se kroz seriju tretmana od 2-6 dobija efekat skidanja masnih naslaga sa željenog mesta, zahvaljujući supstancama koje dovode da destrukcije masnih ćelija. To znači da se lipolizom smanjuje broj masnih ćelija, što je izuzetno bitno jer zato ne dolazi do yo-yo efekta vraćanja kilograma. Treba naglasiti da kod obične dijete bez lipolize ne dolazi do smanjenja broja ćelija nego se one samo smanjuju dok mršavimo, tj. one se „ispumpaju“, a dobro nam je poznato koliko lako mogu ponovo da se „napumpaju“. U toku mesec dana obim se može smanjiti od 5- 10 cm. Tretman lipolize se ponavlja na 2-6 nedelja 2-6 puta.

Kontraindikacija za primenu lipolize su trudnoća, dojenje, aktivne maligne i autoimune bolesti, infektivna stanja.

Prije tretmana uradi se, detaljan sistematski pregled i razgovor sa pacijentom radi pravljenja individualno prilagođenog režima liječenja i postizanja najboljeg efekta.